Behandelingen Tandheelkundig implantaat 

Weer onbezorgd kunnen lachen, praten en kauwen

Wat is een tandheelkundig implantaat?

Een tandheelkundig implantaat is een kunstwortel van titanium dat onder lokale verdoving in de kaak wordt geplaatst. Afhankelijk van de zorgvraag wordt hierop een kroon, brug of klikgebit op maat bevestigd.

 

Bij een gezond gebit brengen de tandwortels kauwkrachten over op het kaakbot, waardoor het bot in stand blijft. Wanneer een of meerdere tanden of kiezen ontbreken slinkt het kaakbot. Implantaten zorgen daarentegen weer voor dat kauwkrachten op het kaakbot worden uitgeoefend en zo uw kaakbot behouden blijft.

 

In ons team worden er uitsluitend Straumann® implantaten geplaatst. Het Straumann® Dental Implant System is een van de best gedocumenteerde implantaatsystemen met meer dan 35 jaar wetenschappelijke en klinische onderzoeksresultaten. Met een Straumann implantaat kunt u volledig vertrouwen op een duurzaam product.

Intake

Tijdens de uitgebreide intake gesprek zullen we uw wensen bespreken en uw gebitssituatie beoordelen. Er zal gekeken worden naar de aanwezige ruimte en de hoeveelheid kaakbot. Hiervoor zal er een rontgen opname gemaakt worden.

Op grond hiervan zal er een behandelplan met u besproken worden en de bijbehorende gespecificeerde begroting. Deze kunt u dan voorleggen bij uw zorgverzekeraar.

Implantologie in Groningen

Plaatsen implantaat

Onder een plaatselijke verdoving in de kaak, wordt een implantaat operatief   geplaatst op de plek waar de tandwortel ontbreekt.

Hierna volgt het genezingsproces, het hechten van het kaakbot aan het implantaat. Dit proces duurt ongeveer drie maanden, afhankelijk van uw medische situatie.

Als het genezingsproces is voltooid, kan er worden gestart met het vervaardigen van de kroon, brug of klikgebit op maat.

Implantologie Groningen

Kroon op implantaat

Bij een ontbrekende tand of kies kan er gekozen worden voor het plaatsen van een implantaat. Een groot voordeel van een kroon op implantaat is, dat er niet geslepen hoeft te worden aan de tanden of kiezen ernaast voor een brug.

Brug op implantaat

Bij het ontbreken van meerdere tanden of kiezen kan er gekozen worden voor het plaatsen van meerdere implantaten. Een groot voordeel van een brug is dat het een vaste constructie in de mond is. Het is niet uitneembaar, dit in tegenstelling tot een frame of een plaatje.

Klikgebit

Een loszittend kunstgebit is een groot ongemak voor uw kauwcomfort. Vooral in de onderkaak is er vaak weinig retentie voor een goede kunstgebit. Met behulp van implantaten kan het gebit vastgeklikt worden, zodat uw kauwcomfort hersteld kan worden. U kunt weer onbezorgd lachen, maar ook weer goed kauwen.

Voor een klikgebit wordt op twee of meer implantaten een stegverbinding geplaatst. 

Gemiddelde tijdlijn voor een implantaat behandeling

Week 0               : Plaatsen implantaten

Week 2               : Verwijderen hechtingen

Week 6               : Nazorg

Week 12              : Start voorziening kroon/brug/ klikgebit

Week 15              : Plaatsen kroon/ brug

Week 18 tot 20   : Plaatsen klikgebit

Voordelen van implantaten

  • Meer zelfvertrouwen uitstralen
  • Verbeteren kauwcomfort
  • Onbezorgd kunnen praten en lachen
  • Verbeteren esthetiek
  • Vast klikgebit
  • Botbehoud
  • Duurzaam
  • Biocompatibel- lichaamsvriendelijk materiaal
  • Het afslijpen van aangrenzende tanden worden voorkomen